Dołącz do nas na Facebooku

x

Nasza strona używa plików cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej.

Zapomniałem hasła
Nie mam jeszcze konta
Połącz z Facebookiem Połącz z Google+ Połącz z Twitter
dzisiaj: 31 marca 2017
w Esensjopedii w Esensji w Google

Recenzje

 
( * # 3 A B C Ć D E F G H I J K L Ł M N O P Q R S Ś T U V W Y Z Ź Ż

East Side Story: Nad modrym i pięknym… Bajkałem
Sebastian Chosiński

8 I 2017

To jeden z tych filmów, które nie mają żadnych szans, by trafić do szerokiej publiczności. Całkiem możliwe też, że nigdy nie pojawi się on w dystrybucji kinowej poza ojczystą Rosją. Bo kto wybrałby się na obraz opowiadający o kulturze Buriatów, ludu syberyjskiego żyjącego nad Bajkałem. Gdyby jednak ktoś był zainteresowany, niech zapamięta tytuł – „Dotyk wiatru” Olgi Wieriemiejewej i Jeleny Diemidowej.

więcej »

Smartfon prawdę ci powie
Kamil Witek

6 I 2017

Jeśli wciąż żyjecie w przekonaniu, że kobiety są z Wenus a mężczyźni z Marsa, to „Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie” dowodzi, że określenie z książki Johna Graya już dawno uległo dezaktualizacji. W dzisiejszych czasach płeć piękna jest bardziej jak Mac – intuicyjna, szybka i elegancka. Faceci z kolei to pecety – tani, łapią wirusy i są wstanie wykonać tylko jedną czynność jednocześnie.

więcej »

Esensja ogląda: Styczeń 2017 (1)
Sebastian Chosiński, Jarosław Loretz

4 I 2017

Pierwsza w tym roku edycja „Esensja ogląda” zawiera recenzje sześciu filmów – DVD i kina świata, w tym, uwaga, turecki horror SF.

więcej »
więcej »

Remanent filmowy 2016 – Sebastian Chosiński, Gabriel Krawczyk, Jarosław Loretz, Marcin Osuch, Konrad Wągrowski, Kamil Witek
2 I 2017

więcej »

East Side Story: Azyl w samym środku Piekła – Sebastian Chosiński
(Andriej Konczałowski „Raj”)
1 I 2017

więcej »

Wszyscy jesteśmy Patersonami – Piotr Dobry
(Jim Jarmusch „Paterson”)
31 XII 2016

więcej »

Tydzień z życia kierowcy – Kamil Witek
(Jim Jarmusch „Paterson”)
30 XII 2016

więcej »

Tam, gdzie diabeł mówi dobranoc – Piotr Dobry
(Hong-jin Na „Lament”)
29 XII 2016

więcej »

Esensja ogląda: Grudzień 2016 (6) – Sebastian Chosiński, Piotr Dobry, Jarosław Robak
(J.A. Bayona „Siedem minut po północy”, Mel Gibson „Przełęcz ocalonych”, Tom Ford „Zwierzęta nocy”, Chan-wook Park „Służąca”, Alicia Scherson „Przyszłość”, Alberto Rodríguez „Stare grzechy mają długie cienie”)
28 XII 2016

więcej »

Esensja ogląda: Grudzień 2016 (5) – Sebastian Chosiński
27 XII 2016

więcej »

Esensja ogląda: Grudzień 2016 (4) – Sebastian Chosiński
26 XII 2016

więcej »

East Side Story: A na imię mu Legion! – Sebastian Chosiński
(Nikołaj Dostal „Mnich i demon”)
25 XII 2016

więcej »

Esensja ogląda: Grudzień 2016 (3) – Sebastian Chosiński, Jarosław Loretz, Marcin Osuch
22 XII 2016

więcej »

East Side Story: Anomalia w małym mieście – Sebastian Chosiński
(Iwan I. Twierdowski „Zoologia”)
18 XII 2016

więcej »

Zbroja nie jest najważniejsza – Agnieszka ‘Achika’ Szady
(Travis Knight „Kubo i dwie struny”)
17 XII 2016

więcej »

Gwiezdny pył – Kamil Witek
(Gareth Edwards „Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie”)
16 XII 2016

więcej »

Ciemna strona Rebelii – Konrad Wągrowski
(Gareth Edwards „Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie”)
15 XII 2016

więcej »

East Side Story: 7 grudnia 1988 roku, w samo (niemal) południe – Sebastian Chosiński
(Sarik Andreasian „Trzęsienie ziemi”)
11 XII 2016

więcej »

Co nam w kinie gra: Nieznajoma dziewczyna – Kamil Witek
9 XII 2016

więcej »

Niedojechanie – Borys Jagielski
(Denis Villeneuve „Nowy początek”)
6 XII 2016

więcej »

Kryminał milicyjny à rebours – Gabriel Krawczyk
(Maciej Pieprzyca „Jestem mordercą”)
5 XII 2016

więcej »

East Side Story: Aliosza i jego drużyna – Sebastian Chosiński
(Jelena Borisowa „Jesienią czterdziestego pierwszego”)
4 XII 2016

więcej »

Co nam w kinie gra: Lion. Droga do domu – Konrad Wągrowski
2 XII 2016

więcej »

O półbogu, który chciał mieć szacun na dzielni – Agnieszka ‘Achika’ Szady
(Ron Clements, John Musker, Don Hall, Chris Williams „Vaiana: Skarb oceanu”)
1 XII 2016

więcej »

East Side Story: Każdy ma swoje Termopile – Sebastian Chosiński
(Kim Drużynin, Andriej Szalopa „Dwudziestu ośmiu panfiłowców”)
27 XI 2016

więcej »

Co nam w kinie gra: Komunia – Konrad Wągrowski
26 XI 2016

więcej »

Co nam w kinie gra: Egzamin – Kamil Witek
24 XI 2016

więcej »

Dogadajcie się najpierw sami – Agnieszka ‘Achika’ Szady
(Denis Villeneuve „Nowy początek”)
23 XI 2016

więcej »

CamerImage 2016: Dziecięca odyseja – Konrad Wągrowski
(Garth Davis „Lion. Droga do domu”, „Camerimage 2016”)
21 XI 2016

więcej »

Zoolog w opałach – Agnieszka ‘Achika’ Szady
(David Yates „Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć”)
20 XI 2016

« 1 [2] 3 4 89 »

Esensjopedia

W Esensjopedii na dziś

Ostatnio dodane

Plac zabaw
– Bartosz M. Kowalski

Wołyń (edycja limitowana)
– Wojciech Smarzowski

La La Land
– Damien Chazelle

więcej »

Wysokoprocentowe

Logan: Wolverine
– James Mangold
[80%]

Elle
– Paul Verhoeven
[80%]

Lego Batman: Film
– Chris McKay
[80%]

John Wick 2
– Chad Stahelski
[70%]

Kong: Wyspa Czaszki
– Jordan Vogt-Roberts
[70%]

Najpopularniejsze

Polecamy

Z komentarzy

przeglądaj komentarze »
Copyright © 2000-2017 – Esensja. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Jakiekolwiek wykorzystanie materiałów tylko za wyraźną zgodą redakcji magazynu „Esensja”.