Dołącz do nas na Facebooku

x

Nasza strona używa plików cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej.

Zapomniałem hasła
Nie mam jeszcze konta
Połącz z Facebookiem Połącz z Google+ Połącz z Twitter
dzisiaj: 24 marca 2017
w Esensjopedii w Esensji w Google

Nowości: Październik 2003

Esensja.pl
Esensja.pl
„Ludzie, których znam”, „Tożsamość”, „Bad Boys II”
WASZ EKSTRAKT:
0,0 % 
Zaloguj, aby ocenić
Piotr Dobry [80%]
„People I Know” to z pewnością kino z górnej półki, ale nie dla każdego. Zawiodą się ci, którzy po obejrzeniu nieco mylnego zwiastuna, spodziewają się thrillera z wartką akcją. Film jest spokojnym dramatem, o sile którego stanowią świetne, błyskotliwe dialogi, ładne zdjęcia, cudowna jazzowa muzyka i, przede wszystkim, koncertowa gra aktorska.
Czytaj całość recenzji w Esensji: W sław cieniu żyć w poniżeniu.
WASZ EKSTRAKT:
0,0 % 
Zaloguj, aby ocenić
Piotr Dobry [70%]
„Tożsamość” to niezgorzej pomyślany i bardzo sprawnie zrealizowany thriller. Scenarzysta sprytnie nas zmylił początkiem, sugerującym powtórkę z „Dziesięciu małych Indian” czy, Boże uchowaj, „Show”, by w konsekwencji mocno zaskoczyć oryginalnym patentem na rozwikłanie intrygi.
Czytaj całość recenzji w Esensji: Modelowy thriller motelowy.
WASZ EKSTRAKT:
0,0 % 
Zaloguj, aby ocenić
Piotr Dobry [80%]
Tu chodzi przede wszystkim o zadowolenie fanów części pierwszej i pozyskanie, w miarę możliwości, nowych. A więc – jeszcze więcej wybuchów, jeszcze więcej humoru i jeszcze piękniejsze kobiety.
Czytaj całość recenzji w Esensji: Very Bad Boys.
koniec
1 października 2003
dodajdo

Komentarze

Dodaj komentarz

Imię:
Treść:
Działanie:
Wynik:

Najnowsze

Esensja ogląda: Marzec 2017 (3)
Piotr Dobry, Marcin Osuch, Jarosław Robak

20 III 2017

To już trzecie marcowa edycja Esensja ogląda a w niej piszemy krótko o pięciu niedawnych kinowych premierach: „Elle”, „Lego Batmanie”, „Pięknej i bestii”, „Wyspie czaszek” i „Zło we mnie”.

więcej »

East Side Story: Mutant – to brzmi dumnie!
Sebastian Chosiński

19 III 2017

Rosjanie – bez najmniejszych wątpliwości – zazdroszczą Amerykanom. Widać to w ostatnim czasie po trafiających do kin filmach. Odpowiedzią na hollywoodzkie obrazy o pierwszym kontakcie z obcymi stało się „Przyciąganie” Fiodora Bondarczuka; z kolei „Obrońcy” Sarika Andreasiana to wariacja na tematy superbohaterskie, mieszanka „X-Menów” z „Avengersami”. Niestety mało udana.

więcej »

Esensja ogląda: Marzec 2017 (2)
Sebastian Chosiński, Marcin Mroziuk

15 III 2017

Dziś kilka recenzji filmów spoza ekranów kinowych – z wydań DVD i światowego kina.

więcej »

Polecamy

Małpa musi się pobrudzić

Dobry i Niebrzydki:

Małpa musi się pobrudzić
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

Dysfunkcyjna rodzina w podróży, czyli rzeźnia, która wzrusza
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

Zabić jelenia gołymi rękami i wyrecytować Konstytucję przez sen
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

You complete me!
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

Oscary intymne i okruchy życia
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

„Wstręt” w baletkach, czyli prawdziwa sztuka rodzi się w bólach
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

Pola, łączki, lasy, czyli zaświaty według Jacksona
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

A idź z tym gniotem!
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

Krwawa makabra jest dobra
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

To jest bingo!
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

Zobacz też

Z tego cyklu

Maj 2004
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

Kwiecień 2004
— Konrad Wągrowski

Marzec 2004
— Konrad Wągrowski

Marzec 2004
— Piotr Dobry

Grudzień 2003 – Fantastyka na DVD
— Konrad Wągrowski

Grudzień 2003
— Piotr Dobry

Listopad 2003
— Joanna Bartmańska, Konrad Wągrowski

Listopad 2003
— Piotr Dobry

Październik 2003 (groza)
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

Październik 2003
— Konrad Wągrowski

Tegoż twórcy

Esensja ogląda: Wrzesień 2014 (1)
— Piotr Dobry, Jarosław Robak, Kamil Witek

Esensja ogląda: Luty 2014
— Sebastian Chosiński, Karolina Ćwiek-Rogalska, Piotr Dobry, Grzegorz Fortuna, Jarosław Loretz

Esensja ogląda: Październik 2013 (2)
— Karolina Ćwiek-Rogalska, Piotr Dobry, Kamil Witek

Esensja ogląda: Sierpień 2013 (2)
— Sebastian Chosiński, Joanna Pienio, Agnieszka Szady, Kamil Witek

Katana zamiast pazurów
— Jakub Gałka

Trójwymiarowy gwóźdź do trumny
— Mateusz Kowalski

Mr. Pastisz & Mrs. Parodia
— Ewa Drab

SPF – Subiektywny Przegląd Filmów (7)
— Jakub Gałka

Napierformers
— Marcin T. P. Łuczyński

Jeden upadnie. Przetrwa tylko jeden
— Jakub Gałka

Tegoż autora

Dobry i Niebrzydki: Małpa musi się pobrudzić
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

Esensja ogląda: Marzec 2017 (3)
— Piotr Dobry, Marcin Osuch, Jarosław Robak

Dobry i Niebrzydki: Dysfunkcyjna rodzina w podróży, czyli rzeźnia, która wzrusza
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

Dobry i Niebrzydki: Zabić jelenia gołymi rękami i wyrecytować Konstytucję przez sen
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

Dobry i Niebrzydki: You complete me!
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

Dobry i Niebrzydki: Oscary intymne i okruchy życia
— Piotr Dobry, Konrad Wągrowski

Koniec niewinności
— Piotr Dobry

Porażki i sukcesy 2016, czyli filmowe podsumowanie roku
— Piotr Dobry, Gabriel Krawczyk, Jarosław Robak, Konrad Wągrowski, Kamil Witek

Walka żywiołów
— Piotr Dobry

Wszyscy jesteśmy Patersonami
— Piotr Dobry

Copyright © 2000- – Esensja. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Jakiekolwiek wykorzystanie materiałów tylko za wyraźną zgodą redakcji magazynu „Esensja”.