Dołącz do nas na Facebooku

x

Nasza strona używa plików cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej.

Zapomniałem hasła
Nie mam jeszcze konta
Połącz z Facebookiem Połącz z Google+ Połącz z Twitter
Esensja
dzisiaj: 6 grudnia 2019
w Esensji w Esensjopedii

F. Gary Gray
‹Men in Black International›

EKSTRAKT:60%
WASZ EKSTRAKT:
0,0 % 
Zaloguj, aby ocenić
TytułMen in Black International
Tytuł oryginalnyMen in Black: International
Dystrybutor UIP
Data premiery14 czerwca 2019
ReżyseriaF. Gary Gray
ZdjęciaStuart Dryburgh
Scenariusz
ObsadaRebecca Ferguson, Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Emma Thompson, Liam Neeson, Rafe Spall, Kumail Nanjiani, Viktorija Faith
Rok produkcji2019
Kraj produkcjiUSA
CyklFaceci w czerni
WWW
Gatunekkomedia, SF
Zobacz w
Wyszukaj wSkąpiec.pl
Wyszukaj wAmazon.co.uk
Wyszukaj / Kup

Krótko o filmach: Proszę popatrzeć na światełko
[F. Gary Gray „Men in Black International” - recenzja]

Esensja.pl
Esensja.pl
„Men in Black: International”, przetłumaczone na polski jako „Men in Black: International”, to przyzwoita komedia przygodowa, której głównymi zaletami są aktorzy idealnie podobierani do ról – z Tessą Thompson na czele – oraz osadzenie części akcji w Maroku. Czy znajdziemy jeszcze jakieś plusy?

Agnieszka ‘Achika’ Szady

Krótko o filmach: Proszę popatrzeć na światełko
[F. Gary Gray „Men in Black International” - recenzja]

„Men in Black: International”, przetłumaczone na polski jako „Men in Black: International”, to przyzwoita komedia przygodowa, której głównymi zaletami są aktorzy idealnie podobierani do ról – z Tessą Thompson na czele – oraz osadzenie części akcji w Maroku. Czy znajdziemy jeszcze jakieś plusy?

F. Gary Gray
‹Men in Black International›

EKSTRAKT:60%
WASZ EKSTRAKT:
0,0 % 
Zaloguj, aby ocenić
TytułMen in Black International
Tytuł oryginalnyMen in Black: International
Dystrybutor UIP
Data premiery14 czerwca 2019
ReżyseriaF. Gary Gray
ZdjęciaStuart Dryburgh
Scenariusz
ObsadaRebecca Ferguson, Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Emma Thompson, Liam Neeson, Rafe Spall, Kumail Nanjiani, Viktorija Faith
Rok produkcji2019
Kraj produkcjiUSA
CyklFaceci w czerni
WWW
Gatunekkomedia, SF
Zobacz w
Wyszukaj wSkąpiec.pl
Wyszukaj wAmazon.co.uk
Wyszukaj / Kup
Po wykorzystaniu różnych możliwości, włącznie z podróżą w czasie, twórcy „Facetów w czerni” sięgnęli po nowy wątek: ktoś w agencji prawdopodobnie jest zdrajcą. Reszta przypomina pierwszy film, to znaczy schemat kompletnego żółtodzioba, który okazuje się sprytem i umiejętnościami dorównywać doświadczonym agentom – szczerze mówiąc, J z pierwszego filmu miał nawet łatwiej, ponieważ był z zawodu policjantem, a nie pracownicą biura obsługi klienta, jak M. Właściwie z tymi „doświadczonymi agentami” jest pewien problem: partner M zachowuje się niczym nastolatek-imprezowicz i aż dziw bierze, jak dał radę przeżyć w tej pracy kilka lat. Troszeczkę mi to zgrzytało, chociaż nie aż tak bardzo, jak przedstawiciel rasy obcych będącej niejako personifikacją szachów (sic!), wyglądający niczym krasnoludek z bajki na dobranoc. Wiadomo, że komiczny przerywnik czasem jest potrzebny, ale ten się jakoś wyjątkowo nie udał (inne obce istoty wypadły OK). Fabuła jest dość standardowa i obawiam się, że już za parę miesięcy niewielu widzów będzie pamiętało coś poza „to ten film, w którym grali Thor i Walkiria”. I nie trzeba nawet w tym celu patrzeć na światełko.
koniec
12 lipca 2019

Komentarze

12 VII 2019   23:41:50

"Wiadomo, że komiczny przerywnik czasem jest potrzebny, ale ten się jakoś wyjątkowo nie udał"

Tak, na ogół lubię Kumaila Nanjianiego, ale jego postać w tym filmie była śmiercią komedii.

Dodaj komentarz

Imię:
Treść:
Działanie:
Wynik:

Dodaj komentarz FB

Najnowsze

Cinergia 2019: Skruszony
Konrad Wągrowski

5 XII 2019

Marco Bellocchio, twórca głośnego „Witaj, nocy”, opowiadającego o porwaniu i zabójstwie premiera Aldo Moro, znów powraca do historii swego kraju, tym razem w rozciągniętej na trzydzieści lat opowieści o mafii i polityce.

więcej »

Klasyka kina radzieckiego: Strongmani dawnych czasów
Sebastian Chosiński

4 XII 2019

Któż by dzisiaj pamiętał o reżyserze Władimirze Nazarowie, gdyby nie nakręcił on „Gospodarza tajgi”? To oczywiście pytanie retoryczne. Bo choć kryminał oparty na opowiadaniu Borisa Możajewa nie jest wcale arcydziełem, ma dwa niezaprzeczalne atuty – główne role grają w nim Władimir Wysocki i Walerij Zołotuchin, dwie legendy moskiewskiego Teatru na Tagance.

więcej »

Krótko o serialach: For All Mankind. Odc. 1: Drugie miejsce też się liczy
Marcin Osuch

4 XII 2019

Pierwsze lądowanie na księżycu. Oglądamy je z perspektywy ludzi zebranych w domach, barach wpatrzonych w telewizory, w większości czarno-białe. I oto są! Wylądowali! Problem w tym, że pierwsze słowa jakie zostają wypowiedziane na ziemskim satelicie są po rosyjsku.

więcej »

Polecamy

Darren Aronofsky. Czarny łabędź.

Do sedna:

Darren Aronofsky. Czarny łabędź.
— Marcin Knyszyński

Darren Aronofsky. Zapaśnik.
— Marcin Knyszyński

Darren Aronofsky. Źródło
— Marcin Knyszyński

Darren Aronofsky. Requiem dla snu
— Marcin Knyszyński

Darren Aronofsky. Pi
— Marcin Knyszyński

Zobacz też

Inne recenzje

WyBLACKnięci
— Kamil Witek

Z tego cyklu

Zawiedzione nadzieje
— Marcin Mroziuk

Mroczna sielanka
— Sebastian Chosiński

Zwycięstwo kontra zabawa
— Marcin Mroziuk

Ciałem y duchem
— Jarosław Loretz

Zabawa z żywymi trupami
— Marcin Mroziuk

Opiekuńczość po skandynawsku
— Sebastian Chosiński

Film nieoczywisty
— Miłosz Cybowski

Demoniczne Buenos
— Jarosław Loretz

Sekretne życie emerytki
— Kamil Witek

Houston, mamy kłopot
— Jarosław Loretz

Tegoż twórcy

Dobra robota
— Konrad Wągrowski

Na ekranach: Październik 2003
— Joanna Bartmańska, Marta Bartnicka, Piotr Dobry, Tomasz Kujawski, Konrad Wągrowski

Tegoż autora

Kadr, który…: I dziesięć tuzinów pompek!
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Gdzie leży Ukubar, albo o wpływie zasady nieoznaczoności Heisenberga na literaturę
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Weekendowa Bezsensja: Wszystko, czego nigdy nie chcielibyście wiedzieć o… Esensji (25)
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Sny w technikolorze
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Tak naprawdę nie dzieje się nic, i nie stanie się nic aż do końca
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Budowanie to radość…
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Noc Kultury 2019 w Lublinie – fotorelacja
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

A może rzucić to wszystko i wyjechać w kosmos?
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Kadr, który…: Dwanaście i pół fortepianu
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Kadr, który…: Nadchodzą złodupcy
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Copyright © 2000- – Esensja. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Jakiekolwiek wykorzystanie materiałów tylko za wyraźną zgodą redakcji magazynu „Esensja”.