Dołącz do nas na Facebooku

x

Nasza strona używa plików cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej.

Zapomniałem hasła
Nie mam jeszcze konta
Połącz z Facebookiem Połącz z Google+ Połącz z Twitter
Esensja
dzisiaj: 7 lipca 2020
w Esensji w Esensjopedii

F. Gary Gray
‹Men in Black International›

EKSTRAKT:60%
WASZ EKSTRAKT:
0,0 % 
Zaloguj, aby ocenić
TytułMen in Black International
Tytuł oryginalnyMen in Black: International
Dystrybutor UIP
Data premiery14 czerwca 2019
ReżyseriaF. Gary Gray
ZdjęciaStuart Dryburgh
Scenariusz
ObsadaRebecca Ferguson, Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Emma Thompson, Liam Neeson, Rafe Spall, Kumail Nanjiani, Viktorija Faith
Rok produkcji2019
Kraj produkcjiUSA
CyklFaceci w czerni
WWW
Gatunekkomedia, SF
Zobacz w
Wyszukaj wSkąpiec.pl
Wyszukaj wAmazon.co.uk
Wyszukaj / Kup

Krótko o filmach: Proszę popatrzeć na światełko
[F. Gary Gray „Men in Black International” - recenzja]

Esensja.pl
Esensja.pl
„Men in Black: International”, przetłumaczone na polski jako „Men in Black: International”, to przyzwoita komedia przygodowa, której głównymi zaletami są aktorzy idealnie podobierani do ról – z Tessą Thompson na czele – oraz osadzenie części akcji w Maroku. Czy znajdziemy jeszcze jakieś plusy?

Agnieszka ‘Achika’ Szady

Krótko o filmach: Proszę popatrzeć na światełko
[F. Gary Gray „Men in Black International” - recenzja]

„Men in Black: International”, przetłumaczone na polski jako „Men in Black: International”, to przyzwoita komedia przygodowa, której głównymi zaletami są aktorzy idealnie podobierani do ról – z Tessą Thompson na czele – oraz osadzenie części akcji w Maroku. Czy znajdziemy jeszcze jakieś plusy?

F. Gary Gray
‹Men in Black International›

EKSTRAKT:60%
WASZ EKSTRAKT:
0,0 % 
Zaloguj, aby ocenić
TytułMen in Black International
Tytuł oryginalnyMen in Black: International
Dystrybutor UIP
Data premiery14 czerwca 2019
ReżyseriaF. Gary Gray
ZdjęciaStuart Dryburgh
Scenariusz
ObsadaRebecca Ferguson, Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Emma Thompson, Liam Neeson, Rafe Spall, Kumail Nanjiani, Viktorija Faith
Rok produkcji2019
Kraj produkcjiUSA
CyklFaceci w czerni
WWW
Gatunekkomedia, SF
Zobacz w
Wyszukaj wSkąpiec.pl
Wyszukaj wAmazon.co.uk
Wyszukaj / Kup
Po wykorzystaniu różnych możliwości, włącznie z podróżą w czasie, twórcy „Facetów w czerni” sięgnęli po nowy wątek: ktoś w agencji prawdopodobnie jest zdrajcą. Reszta przypomina pierwszy film, to znaczy schemat kompletnego żółtodzioba, który okazuje się sprytem i umiejętnościami dorównywać doświadczonym agentom – szczerze mówiąc, J z pierwszego filmu miał nawet łatwiej, ponieważ był z zawodu policjantem, a nie pracownicą biura obsługi klienta, jak M. Właściwie z tymi „doświadczonymi agentami” jest pewien problem: partner M zachowuje się niczym nastolatek-imprezowicz i aż dziw bierze, jak dał radę przeżyć w tej pracy kilka lat. Troszeczkę mi to zgrzytało, chociaż nie aż tak bardzo, jak przedstawiciel rasy obcych będącej niejako personifikacją szachów (sic!), wyglądający niczym krasnoludek z bajki na dobranoc. Wiadomo, że komiczny przerywnik czasem jest potrzebny, ale ten się jakoś wyjątkowo nie udał (inne obce istoty wypadły OK). Fabuła jest dość standardowa i obawiam się, że już za parę miesięcy niewielu widzów będzie pamiętało coś poza „to ten film, w którym grali Thor i Walkiria”. I nie trzeba nawet w tym celu patrzeć na światełko.
koniec
12 lipca 2019

Komentarze

12 VII 2019   23:41:50

"Wiadomo, że komiczny przerywnik czasem jest potrzebny, ale ten się jakoś wyjątkowo nie udał"

Tak, na ogół lubię Kumaila Nanjianiego, ale jego postać w tym filmie była śmiercią komedii.

Dodaj komentarz

Imię:
Treść:
Działanie:
Wynik:

Dodaj komentarz FB

Najnowsze

Zajęcia pozalekcyjne: Odc. 2. Trafiła kosa na kamień
Marcin Mroziuk

6 VII 2020

Prowadzenie przestępczej działalności wiąże się oczywiście ze sporym ryzykiem, ale na Oh Ji-soo cios spada z zupełnie niespodziewanej strony. Kiedy znika jego telefon, przez który może kontaktować się z panem Lee i namierzać miejsce pobytu pracujących dla niego kobiet, główny bohater wie, że w każdej chwili może zostać zdemaskowany. I wkrótce jego najgorsze obawy nabierają całkiem realnych kształtów.

więcej »

East Side Story: Niewiara, Beznadzieja i Nienawiść
Sebastian Chosiński

5 VII 2020

„Kochaj ich wszystkich” można odbierać jako portret współczesnej kobiety. Walczącej i zdeterminowanej. Wyzwolonej i dominującej nad mężczyznami. Gdyby nie fakt, że film ten jest dziełem reżyserki Marii Agranowicz, mogłyby go spotkać wręcz oskarżenia o męski szowinizm i chęć zdyskredytowania Wiary, Nadziei i Miłości (wyjaśnienie w tekście!).

więcej »

Do sedna: Kevin Smith. Szczury z supermarketu.
Marcin Knyszyński

4 VII 2020

Jest rok 1995. Masz dwadzieścia lat, mieszkasz w New Jersey, nie masz stałej pracy i nawet się o nią nie starasz. Jesteś dużym dzieciakiem bez pomysłu na życie i właśnie rzuciła cię dziewczyna. Co robisz? Idziesz włóczyć się po galerii handlowej. Oto realia, z którymi być może trudno się nam utożsamić – w końcu dwadzieścia pięć lat temu takich przybytków w Polsce jeszcze nie było. Ale wszystkie problemy wczesnej dorosłości jak najbardziej. Zapraszam na drugi film Kevina Smitha.

więcej »

Polecamy

Kevin Smith. Szczury z supermarketu.

Do sedna:

Kevin Smith. Szczury z supermarketu.
— Marcin Knyszyński

Kevin Smith. Sprzedawcy.
— Marcin Knyszyński

Richard Kelly. Pułapka.
— Marcin Knyszyński

Richard Kelly. Koniec świata.
— Marcin Knyszyński

Richard Kelly. Donnie Darko.
— Marcin Knyszyński

Alejandro González Iñárritu. Zjawa.
— Marcin Knyszyński

Alejandro González Iñárritu. Birdman.
— Marcin Knyszyński

Alejandro González Iñárritu. Biutiful.
— Marcin Knyszyński

Alejandro González Iñárritu. Babel.
— Marcin Knyszyński

Alejandro González Iñárritu. 21 gramów.
— Marcin Knyszyński

Zobacz też

Inne recenzje

WyBLACKnięci
— Kamil Witek

Z tego cyklu

Kormoran i kukułka
— Sebastian Chosiński

Patriota bije Godzillę!
— Sebastian Chosiński

Niesamowitość liczona w gramach
— Sebastian Chosiński

Kiedy ziemia zlewa się z niebem
— Konrad Wągrowski

Prawie wiedźmin i pełzający czerep
— Miłosz Cybowski

Rodowe dziedzictwo
— Jarosław Loretz

Zawiedzione nadzieje
— Marcin Mroziuk

Mroczna sielanka
— Sebastian Chosiński

Zwycięstwo kontra zabawa
— Marcin Mroziuk

Ciałem y duchem
— Jarosław Loretz

Tegoż twórcy

Dobra robota
— Konrad Wągrowski

Na ekranach: Październik 2003
— Joanna Bartmańska, Marta Bartnicka, Piotr Dobry, Tomasz Kujawski, Konrad Wągrowski

Tegoż autora

Weekendowa Bezsensja: Wszystko, czego nigdy nie chcielibyście wiedzieć o… Esensji (27)
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Kadr, który…: Syreny, koguty i inne wyjce
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Skrzyżowanie konia z pająkiem
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Ale co z tą papugą?
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Kadr, który…: Narrator ginie jako pierwszy
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Latająca głowa księcia Neptuna
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Kadr, który…: Przytłaczająca wizja
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Potworessy, katakumby i naukowczynie
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Ślub bednarki i drwala online
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Koń się naprawdę uśmiał
— Agnieszka ‘Achika’ Szady

Copyright © 2000- – Esensja. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Jakiekolwiek wykorzystanie materiałów tylko za wyraźną zgodą redakcji magazynu „Esensja”.